εναλλακτικες θεραπειες Options
εναλλακτικες θεραπειες Options
Blog Article
(Λουλούδια, καρποί, φύλλα, ρίζες, κοτσάνια, βλαστάρια, φλοιοί, ακόμα και σπόροι.)
Όταν υπάρχουν εμπόδια ή διαταραχές στη διέλευση των νευρικών ερεθισμάτων, τότε τα κύτταρα ή τα όργανα του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, με αποτέλεσμα την έναρξη κάποιας δυσλειτουργίας που προδιαθέτει τον οργανισμό στην ασθένεια και τον πόνο.
Συγκαταλέγεται δε, στους βασικότερους λόγους επίσκεψης σε γιατρό ή εισαγωγής στο νοσοκομείο.
Η αρωματοθεραπεία τέλος χρησιμοποιείται ευρέως και ως αισθητική μέθοδος βασισμένη στην δύναμη και δράση συγκεκριμένων των βοτάνων.
Η Σπλαχνική Οστεοπαθητική ασχολείται με τα εσωτερικά όργανα και τα σπλάχνα του σώματος. Παράλληλά ονομάζεται και «λειτουργική οστεοπαθητική», καθώς επικεντρώνεται στη λειτουργία των οργάνων, σε αντίθεση με την κρανιακή ή διαρθρωτική οστεοπαθητική που ενδιαφέρεται για τον σκελετό και τους μυς.
Μετά click here το τέλος των σπουδών, απαιτείται και ένας χρόνος πρακτικής άσκησης στη χώρα εργασίας των αποφοίτων και εγγραφή τους στον οικείο Σύλλογο Χειροπρακτικής.
Ο ΚΑΔ «Υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών» δεν απαιτεί καμία πιστοποίηση, και μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν οποιονδήποτε χώρο κυρίας χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Πρακτικά η θεραπεία πραγματοποιείται με τα χέρια του οστεοπαθητικού, με μαλάξεις, τραβήγματα και χειρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του ασθενούς.
Η Χειροπρακτική, ως επιστημονική μέθοδος στηρίζεται στις παρακάτω αρχές:
Ο οστεοπαθητικός είναι γιατρός; Ποιά πτυχία πρέπει να έχει για να είναι “αναγνωρισμένος”;
Ορισμένες εναλλακτικές θεραπείες, ίσως οι περισσότερες, είναι ουσιαστικές και βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μακρόχρονη παρατήρηση. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες.
Παρασκευή Αρωματοθεραπευτικών κρεμών για ρεφλεξολογική χρήση
Η ρεφλεξολογία βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος και στην καλύτερη λειτουργία των απεκκριτικών οργάνων βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Γιατί δεν πρέπει να περιμένει ο ασθενής, η λεχώνα ή το νεογέννητο και να επισκεφτεί όσο το δυνατόν νωρίτερα κάποιον ειδικό;